Η διασκέδαση στη Νάξο, όπως εμείς μόνο ξέρουμε!

Μύκονος ή Ίος μπορεί να μην είμαστε σε θέμα διασκέδασης, αλλά σίγουρα εμείς οι Ναξιώτες ξέρουμε να περνάμε -αν όχι απλά καλά- τέλεια! Η τρέλα που φημολογείται ότι έχουμε λίγο παραπάνω δεν είναι τυχαία, ούτε αδικαιολόγητη και στην πραγματικότητα εκδηλώνεται και μέσα από τη διασκέδασή μας…

 
Αν και έχει ακουστεί πως είμαστε πιο οικογενειακό και παραδοσιακό νησί, θα σας διαβεβαιώσω πως η τρέλα δεν πάει στα βουνά αλλά στη Νάξο και σας προσκαλώ να αντέξετε 2-3 συνεχόμενες βραδιές διασκέδασης μαζί μας! Προτιμάς ένα χαλαρό, Αξιώτικο κρασί δίπλα στην παραλία μαζί με την παρέα σου ή μόνο με το σύντροφό σου; Εύκολο για όσους προτιμούν ήσυχα και ρομαντικά βράδια πλάι στη θάλασσα. Θέλεις κάτι πιο εξτρίμ; Εδώ σε θέλουμε λοιπόν. Μέσα στα στενάκια κυρίως της Παραλίας της Χώρας ή και σε κεντρικά σημεία ακόμα, θα βρεις πολυποίκιλα μπαράκια καθώς και nightclubs στα οποία μπορείς να ακούσεις κάθε είδους μουσική ανάλογα τα κέφια και τις προτιμήσεις σου. Βεβαίως να παραδεχτούμε πως εμείς οι Ναξιώτες διαθέτουμε τρελές αντοχές και αν δεν γυρίσουμε όλα τα clubs δε γυρνάμε σπίτι μας! Συνηθισμένο είναι να μας βρίσκει το ξημέρωμα σε κάποιο από τα παγκάκια της Χώρας μαζί με τα φιλαράκια μας και ένα σουβλάκι στο χέρι. Εάν δεν το έχεις ζήσει αυτό, τότε σίγουρα θα το έχεις δει όταν βρισκόσουν επάνω στο νησί μας.

Όμως αγαπητέ αναγνώστη μας, είτε είσαι είτε όχι Ναξιώτης δεν πρέπει να φύγεις από το νησί χωρίς να πας σε ένα νησιώτικο γλέντι! Εκεί όπου η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο, το αλκοόλ πάει κι έρχεται και ο κόσμος δεν κάθεται στην καρέκλα του ούτε για πέντε συνεχόμενα λεπτά λόγω του ξέφρενου χορού που σύρεται όλο το βράδυ! Η ορχήστρα αν και θα ξεκινήσει με πιο αργά, νησιώτικα  καθώς περνάει η ώρα, και χωρίς να το καταλάβεις, θα σε παρασύρει στα πιο γρήγορα και ρυθμικά τραγούδια της, με αποτέλεσμα να παρασύρεσαι σε έναν ξέφρενο χορό! Οι γύρω σου δε θα σε αφήνουν να φύγεις από το χορό και να θέλεις, που δεν το νομίζουμε. Η καρδιά σου θα χορεύει κι εκείνη από χαρά και όλα τα προβλήματα ή οι σκέψεις που σε απασχολούν θα φύγουν μαγικά από πάνω σου. Ορχήστρα και κοινό γίνονται ένα και η διασκέδαση δε θα σταματήσει ποτέ πριν τις 8 το πρωί-ίσως λέω και λίγο. Οι αντοχές των περισσοτέρων θα τους κάνουν να χορεύουν και να τραγουδούν όλοι μαζί σε μία παρέα, γνωστοί και μη , μέσα σε ένα κλίμα ευφορίας.

Αν όλο αυτό σου ακούστηκε πολύ έξω από τα νερά σου, έχουμε και για αυτό λύση! Μουσικές ορχήστρες θα σε συντροφεύσουν και σε χιλιάδες εστιατόρια, ουζάδικα, ρεμπετάδικα ή και κρασάδικα στη Νάξο μας. Και εκεί θα μπορείς να γευτείς το ποτό σου και το φαγητό σου απλά σε όχι και τόσο έντονους ρυθμούς! Αν θες τη συμβουλή μας η ζωή είναι απρόβλεπτη και μικρή οπότε δοκίμασέ τα όλα πάνω σε αυτό το μαγικό νησί.

Ό,τι και να έχεις ακούσει λοιπόν για τη διασκέδαση πάνω στη Νάξο, ως γνήσια Αξιώτισσα θα σου πω πως οι Αξιώτες είναι «τρελοί» και αυτή η τρέλα φαίνεται σε όποιον τρόπο και αν επιλέξουν να διασκεδάσουν! Η κατάληξη σε κάθε περίπτωση είναι πως θα βρεθείς σε μία κοινή παρέα με άτομα που ποτέ δεν περίμενες να γνωρίσεις και ίσως και αυτός να είναι ο λόγος να επιστρέψεις στο νησί και πάλι! Κράτα αντοχές για ξενύχτια στη Νάξο όπου θα σε βρίσκει το ξημέρωμα απέναντι σε όμορφες εικόνες και μέρη του νησιού…Θα περιμένουμε τις εντυπώσεις σου και μη ξεχνάς πως η Νάξος έχει φροντίσει για όλους..Κανείς δε θα μείνει παραπονεμένος και χωρίς να διασκεδάσει με όποιον τρόπο επιλέξει εκείνος!


Έλα στη Νάξο και ζήσ’το μαζί μας!


Σχόλια